Mecenas Polskiej Ekologii
Menu

Menu

 JADŁOSPIS*

 

I posiłek

II posiłek

III posiłek

Poniedziałek     22.07.2019               

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA, PAPRYKA, POMIDOR, ROLADA USTRZYCKA, PARÓWKA Z SZYNKI NA CIEPŁO, HERBATA RUMIANKOWA, KAKAO               ALERGENY:1,3,6,7           

KRUPNIK Z KASZĄ JAGLANĄ, ZESTAW WARZYW                                ALERGENY:1,3,6,7,9

RYŻ NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWYM I CYNAMONEM, KALAREPA, KOMPOT ALERGENY:1,3,6,7,9

Wtorek           23.07.2019

BUŁKA RAZOWA, MASŁO, SAŁATA, SAŁATKA Z KALAFIORA, OGÓRKA, RZODKIEWKI W SOSIE MAJONEZOWYM, POLĘDWICA Z INDYKA, POMIDOR, OGÓREK, HERBATA OWOCOWA, KAWA INKA                                         ALERGENY:1,3,6,7   

KREM Z MARCHWI Z GRZANKAMI, ARBUZ ALERGENY:1,3,6,7,9

 SCHAB PIECZONY, ZIEMNIAKI, MIZERIA, SOK POMARAŃCZOWY   ALERGENY:1,3,6,7,9

Środa           24.07.2019

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, RUKOLA, POMIDOR KOKTAJLOWY, SER MOZARELLA – KULKI, SZYNKA  WIEPRZOWA, HERBATA Z DZIKIEJ RÓŻY, KAKAO                 ALERGENY:1,3,6,7   

ZUPA FASOLOWA Z ZIEMNIAKAMI , SEREK WANILIOWY                                ALERGENY:1,3,6,7,9

MAKARON Z KURCZAKIEM W SOSIE SZPINAKOWYM, GRUSZKA, HERBATA MIĘTOWA Z CYTRYNĄ   ALERGENY:1,3,6,7,9

Czwartek     25.07.2019                                                                  

BUŁKA RAZOWA, MASŁO, MIÓD AKACJOWY, ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI I RODZYNKAMI, HERBATA Z CYTRYNĄ, JABŁKO                                           ALERGRNY:1,3,6,7  

 ZUPA OGÓRKOWA, PALUCH SEROWY Z CIASTA FRANCUSKIEGO – WYRÓB WŁASNY                                ALERGENY:1,3,6,7,9

 KLOPSY  MIELONE Z PIETRUSZKĄ, KASZA BULGUR, SURÓWKA Z MARCHWI I BRZOSKWINI, WODA Z CYTRYNĄ  ALERGENY:1,3,6,7,9

  

Piątek         26.07.2019            

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA, JAJECZNICA ZE SZCZYPIORKIEM, SER ŻÓŁTY, POMIDOR, OGÓREK, HERBATA MALINOWA Z  PIGWĄ               ALERGENY:1,3,6,7   

ZUPA GROCHOWA Z KIEŁBASKĄ, JOGURT OWOCOWY                                ALERGENY:1,3,67,9

DORSZ, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ, KOMPOT TRUSKAWKOWY   ALERGENY:1,3,4,6,7,9

* Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian jadłospisu

 ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).2. Skorupiaki i produkty pochodne.3.Jaja i produkty pochodne.4.Ryby i produkty pochodne.5.Orzeszki ziemne arachidowe i produkty pochodne.6.Soja i produkty pochodne.7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).9.Seler i produkty pochodne.10.Gorczyca i produkty pochodne.11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.12.Dwutlenek siarki.13.Łubin.14.Mięczaki.