Mecenas Polskiej Ekologii
Menu

Menu

 JADŁOSPIS*

 

I posiłek

II posiłek

III posiłek

Poniedziałek     20.05.2019               

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA, KIEŁBASA KRAKOWSKA , HUMUS Z ZIELONEGO GROSZKU, POMIDOR, OGÓREK KISZONY, HERBATA  OWOCOWA, KAWA INKA                                                   ALERGENY:1, 3,6,7           

KREM Z MARCHWI Z PESTKAMI DYNI , ZESTAW OWOCÓW                         ALERGENY: 1,3,6,7,9

PYZY DROŻDŻOWE Z SOSEM MYŚLIWSKIM (KIEŁBASKA, PIECZARKI) KAPUSTA KISZONA GOTOWANA, SOK POMARAŃCZOWY                   ALERGENY:1,3,6,7,9

Wtorek           21.05.2019

BUŁKA RAZOWA, MASŁO, SAŁATA, SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM  I MAKARONEM, SER ŻÓŁTY, POMIDOR, OGÓREK, HERBATA MIĘTOWA, KAKAO                                                    ALERGENY : 1,3,4,6,7   

GROCHÓWKA NA WĘDZONCE  Z ZIEMNIAKAMI, SEREK GRANI Z BRZOSKWINIĄ I MIODEM   ALERGENY:1,3,6,7,9

MAKARON Z KURCZAKIEM  W  SOSIE SZPINAKOWYM, MARCHEWKA PARYSKA  NA PARZE, SOK JABŁKOWY ALERGENY:1,3,6,7,9

Środa           22.05.2019

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA, SZYNKA BIAŁA, SER KANAPKOWY ŚMIETANKOWY, POMIDOR, PAPRYKA, HERBATA  MELISA, KAWA INKA      ALERGENY:1,3,6,7   

BARSZCZ ZABIELANY Z MAKARONEM ZESTAW WARZYW (POMIDOR KOKTAJLOWY, PAPRYKA, MARCHEW, RZODKIEWKA)                       ALERGENY:1,3,6,7,9

KOTLET SCHABOWY W PANIERCE, PUREE ZIEMNIACZANE Z KOPERKIEM, BURAK TARTY, MAŚLANKA OWOCOWA  ALERGENY:1,3,6,7,9

Czwartek      23.05.2019                                                                  

BUŁKA RAZOWA, MASŁO, ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI RYŻOWYMI, DŻEM TRUSKAWKOWY, HERBATA Z CYTRYNĄ I MIODEM, JABŁKO                                        ALERGRNY: 1,3,6,7  

KREM  Z PAPRYKI Z RYŻEM, JOGURT Z MUSEM OWOCOWYM (CZARNA PORZECZKA) – WYRÓB WŁASNY   ALERGENY: 1,3,6,7,9

KARKÓWKA W SOSIE PIECZENIOWYM, KASZA WIEJSKA, KAPUSTA MODRA – ZASMAŻANA ,WODA Z CYTRYNA   ALERGENY:1,3,6,7,9

  

Piątek         24.05.2019            

PIECZYWO MIESZANE, MASŁO, SAŁATA,  PASTA JAJECZNA Z  SZCZYPIORKIEM , SZYNKA WIEPRZOWA, POMIDOR, OGÓREK,  HERBATA MIĘTOWA Z CYTRYNĄ, KAKAO    ALERGENY:1,3,6,7   

ZUPA  Z FASOLKI SZPARAGOWEJ, OWOCE SUSZONE (ŻURAWINA, MORELA, ŚLIWKA)   ALERGENY:1,3,6,7,9

RYŻ NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWYM I CYNAMONEM, RZODKIEW BIAŁA, KOMPOT TRUSKAWKOWY  ALERGENY:1,3,6,7,9

* Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian jadłospisu

 ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).2. Skorupiaki i produkty pochodne.3.Jaja i produkty pochodne.4.Ryby i produkty pochodne.5.Orzeszki ziemne arachidowe i produkty pochodne.6.Soja i produkty pochodne.7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy           pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).9.Seler i produkty pochodne.10.Gorczyca i produkty pochodne.11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.12.Dwutlenek siarki.13.Łubin.14.Mięczaki.