Jadłospis

                                         JADŁOSPIS*

 

I posiłek

II posiłek

III posiłek

Poniedziałek    18.09.2023            

PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA, KABANOSY, ROLADA USTRZYCKA, OGÓREK SZKLARNIOWY, HERBATA OWOCOWA, MLEKO Z MIODEM ALERGENY:1,3,6,7

ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, BISZKOPTY                                 ALERGENY:1,3,6,7,9

GZIK PO POZNAŃSKU Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM, ZIEMNIAKI, JABŁKO, SOK JABŁKO-MANGO (NATURALNY 80%JABŁKO, 20%MANGO)                          ALERGENY:1,3,6,7,9

Wtorek              19.09.2023

BUŁKA ŻYTNIA, MASŁO, SAŁATA, SAŁATKA ŚLEDZIOWA, SZYNKA KONSERWOWA, KOLOROWA PAPRYKA, HERBATA ZIOŁOWA, KAWA INKA NA MLEKU                                 ALERGENY:1,3,4,6,7   

KREM Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRZANKAMI –  WYRÓB WŁASNY, SEREK  WANILIOWY                        ALERGENY:1,3,6,7,9

KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI, WARZYWA GOTOWANE NA PARZE, KOMPOT                                          ALERGENY:1,3,6,7,9

Środa           20.09.2023

PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA, SALAMI BUMERANG, SER BIAŁY ZIOŁOWY, OGÓREK KISZONY, HERBATA OWOCOWA, KAKAO                         ALERGENY:1,3,6,7

ZUPA ŻUREK Z JAJKIEM, MUS OWOCOWY ALERGENY:1,3,6,7,9,

ŁAZANKI Z MIĘSEM MIELONYM I KAPUSTĄ KISZONĄ, HERBATA Z CYTRYNĄ          ALERGENY:1,3,6,7,9

Czwartek   21.09.2023                                                                 

BUŁKA GRAHAMKA, PSZENNA, MIÓD LIPOWY, ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI, HERBATA Z CYTRYNĄ  ALERGENY:1,3,6,7  

ZUPA OWOCOWA – WIŚNIOWA Z MAKARONEM, WAFLE ZBOŻOWE ALERGENY:1,3,6,7,9

GULASZ DROBIOWY PO STAROPOLSKU, KASZA BULGUR, MARCHEWKA DO CHRUPANIA, SOK JABŁKO-ANANAS (NATURALNY 86%JABŁKO, 14%ANANAS)                     ALERGENY:1,3,6,7,9

Piątek         22.09.2023         

PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA, SZYNKA DĘBOWA, SEREK NATURALNY Z RZODKIEWKĄ, OGÓREK SZKLARNIOWY, HERBATA OWOCOWA           ALERGENY:1,3,4,6,7   

GROCHÓWKA GOTOWANA NA KIEŁBASCE, BANAN                                               ALERGENY:1,3,6,7,9

RYŻ PARABOLICZNY GOTOWANY NA MLEKU Z MUSEM JABŁKOWYM I CYNAMONEM, KOMPOT  ALERGENY:1,3,6,7,9

 

 * Do dyspozycji dzieci jest woda źródlana bez ograniczeń

* Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian jadłospisu

 ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).2. Skorupiaki i produkty pochodne.3.Jaja i produkty pochodne.4.Ryby i produkty pochodne.5.Orzeszki ziemne arachidowe i produkty pochodne.6.Soja i produkty pochodne.7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).9.Seler i produkty pochodne.10.Gorczyca i produkty pochodne.11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.12.Dwutlenek siarki.13.Łubin.14.Mięczaki.

 

Aktualności

 

 ZEBRANIE INFORMACYJNO - ORGANIZACYJNE

I grupa - 08.09. godz. 17:00

II grupa - 07.09. godz. 17:00

III grupa - 11.09. godz. 17:00

IV grupa - 07.09. godz. 17:00

V grupa - 07.09. godz. 17:00

Serdecznie zapraszamy wyłącznie Rodziców.

23.06.2023r. - Myszonki są wśród nas - warsztaty zorganizowane przez Wydawnictwo Frajda (grupa: IV, V).
czytaj wiecej
21.06.2023r. - Wycieczka autokarowa do DELI PARKU (grupa: I, II, III, IV, V).
czytaj wiecej
20.06.2023r. - Wyjście do Biblioteki Raczyńskich - udział w warsztatach (grupa: III).
czytaj wiecej
19.06.2023r. - Warsztaty z udziałem Dzieci i Rodziców (grupa: II), godz. 15.00.
czytaj wiecej