godło
logo bip

Przedszkole nr 86 "Tęczowy Świat" w Poznaniu

Jadłospis

I posiłekII posiłekIII posiłek
Poniedziałek    24.06.2024            
PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA, SALAMI SZLACHECKIE, SER BIAŁY WĘDZONY, POMIDOR MALINOWY, HERBATA OWOCOWA                                 ALERGENY:1,3,6,7KREM WIELOWARZYWNY Z PALUCHEM Z CIASTA FRANCUSKIEGO,  BAKALIE
ALERGENY:1,3,6,7,9
MAKARON FARFALLE, TWARÓG ŚMIETANKOWY Z  TRUSKAWKAMI, KOMPOT
ALERGENY:1,3,6,7,9
Wtorek        25.06.2024                   
BUŁKA RAZOWA, MASŁO, SAŁATA, SAŁATKA Z POMIDORA MALINOWEGO I OGÓRKA KISZONEGO Z CEBULKĄ SZALOTKĄ, SZYNKA PIECZONA, KOLOROWA PAPRYKA, HERBATA ZIOŁOWA, KAWA ZBOŻOWA – INKA NA MLEKU
ALERGENY:1,3,6,7   
ZUPA ŻUREK Z JAJKIEM, BANAN
ALERGENY:1,3,6,7,9
PIECZEŃ RZYMSKA, ZIEMNIAKI, SAŁATKA SZWEDZKA, SOK JABŁKOWY
ALERGENY:1,3,6,7,9
Środa           26.06.2024                    
PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA, PASZTET PIECZONY Z KURCZAKA, OGÓREK MAŁOSOLNY, SER KOZI TOPIONY, HERBATA OWOCOWA, KAKAO
ALERGENY:1,3,6,7
ZUPA BROKUŁOWA Z ZIEMNIAKAMI, ACTIMEL, CHRUPKI KUKURYDZIANE  ALERGENY:1,3,6,7,9SOS MYŚLIWSKI, PYZY DROŻDŻOWE, ARBUZ, WODA Z CYTRYNĄ 
ALERGENY:1,3,6,7,9
Czwartek   27.06.2024                                                            
PIECZYWO PSZENNE, ŻYTNIE, MASŁO, SAŁATA, PASTA Z MAKRELI W POMIDORACH Z WARZYWAMI, SER BIAŁY ŚMIETANKOWY, OGÓREK SZKLARNIOWY, MLEKO, HERBATA ZIOŁOWA ALERGENY:1,3,6,7  ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM – ZABIELANA, KISIEL CYTRYNOWY 
ALERGENY:1,3,6,7,9
FILET Z KURCZAKA W PANIERCE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, KOMPOT
ALERGENY:1,3,6,7,9
Piątek         28.06.2024         
BUŁKA GRAHAMKA, PSZENNA, MASŁO, MIÓD Z TERENÓW LEŚNYCH Z JEŻYNĄ, ZUPA MLECZNA Z PŁATKAMI OWSIANYMI I ŻURAWINĄ, HERBATA Z CYTRYNĄ 
ALERGENY:1,3,4,6,7   
ZUPA FASOLOWA (FASOLA JAŚ) GOTOWANA NA WYWARZE MIĘSNYM, ZESTAW OWOCÓW ALERGENY:1,3,6,7,9NALEŚNIKI Z SERKIEM WANILIOWYM, MARCHEWKA SŁUPKI, LEMONIADA
ALERGENY:1,3,6,7,9  

* Do dyspozycji dzieci jest woda źródlana bez ograniczeń

* Przedszkole zastrzega sobie prawo do zmian jadłospisu

* ALERGENY: 1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut).2. Skorupiaki i produkty pochodne.3.Jaja i produkty pochodne.4.Ryby i produkty pochodne.5.Orzeszki ziemne arachidowe i produkty pochodne.6.Soja i produkty pochodne.7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).8.Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia).9.Seler i produkty pochodne.10.Gorczyca i produkty pochodne.11.Nasiona sezamu i produkty pochodne.12.Dwutlenek siarki.13.Łubin.14.Mięczaki.

Skip to content